این روزها شیوع ویروس کرونا در چین و در پی آن در دیگر کشورهای جهان، زندگی بسیاری از مردم را تحت تأثیر قرار داده است. شیوع ویروس کرونا در ایران هم موجب شده فعالیت مدرسه‌ها، دانشگاه‌ها، سینماها، استخرها و بسیاری دیگر از مکان‌های عمومی و خصوصی به حالت تعلیق دربیاید و باعث خانه‌نشینی بسیاری از ما شود. در این مطلب قصد داریم نکاتی دربارۀ این بیماری و راه‌های پیشگیری از آن بیان کنیم.

ویروس کرونا چیست؟

کرونا ویروس جدید یا همان «کووید ۱۹» نوع جدیدی از ویروس‌های خانوادۀ کرونا است. خانوادۀ ویروس کرونا مجموعۀ بزرگی از ویروس‌ها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری‌های شدیدتری همچون سارس و مرس را شامل می‌شوند. کرونا ویروس‌ها در سال ۱۹۶۵ کشف شدند و تحقیق روی آن‌ها به‌صورت مداوم ادامه داشت. این ویروس به‌شکل طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا می‌کند، با این حال تاکنون هفت نوع کرونا ویروس انسانی کشف شده است. آخرین نوع این ویروس نیز در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همه‌گیری در انسان شیوع پیدا کرد.

ویروس کرونا

بیماری کرونا چه علائمی دارد؟

بیماری‌ای که ویروس کرونا ایجاد می‌کند از نوع سرماخوردگی است و علائم آن شبیه آنفولانزا است، به همین دلیل، تشخیص دقیق و قطعی آن به‌وسیله آزمایش‌های پزشکی انجام می‌گیرد. اما نشانه‌های اولیه این بیماری در انسان شامل تب، سرفه و تنگی نفس است و در حالت‌های شدیدتر، عفونت ممکن است منجر به سینه‌پهلو یا همان عفونت ریه یا مشکلات تنفسی شود.

ویروس کرونا چطور منتشر می‌شود؟

ویروس کرونا از طریق تماس مستقیم با قطره‌های تنفسی فرد آلوده (ازطریق سرفه و عطسه) و تماس با سطوح آلوده به ویروس منتقل می‌شود. این ویروس می‌تواند ساعت‌ها روی سطوح زنده بماند، ولی با ضدعفونی کردن سطح‌ها، به‌سادگی می‌توان آن را از بین ببرد.

Coronavirus symptoms

چه کنیم که به کرونا مبتلا نشویم؟

برای پیشگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا با رعایت اقدامات احتیاطی زیر، به‌سادگی می‌توانیم جلوی مبتلا شدن به بیماری کرونا را بگیریم:

۱. تا زمان کاهش خطر، هرچه بیشتر در خانه بمانیم و فقط برای فعالیت‌های ضروری خارج شویم.

۱. دست‌ها را به‌طور مرتب با آب و صابون یا ژل ضدعفونی الکل‌دار بشوییم.

۲. از دست دادن و روبوسی خودداری کنیم.

۳. هنگام عطسه یا سرفه، جلوی دهانمان را با دستمال یا آرنج خم‌شده‌مان بگیریم و دستمال را هم داخل سطل دربسته بیندازیم.

۴. از تماس نزدیک با کسانی که سرما خورده‌اند یا علائمی شبیه آنفولانزا دارند اجتناب کنیم.

۵. اگر می‌بینیم که تب داریم یا سرفه می‌کنیم یا احساس می‌کنیم مشکل تنفس داریم، حتماً ماسک بزنیم و به دکتر مراجعه کنیم.

۶. برای کاهش استرس و تقویت سیستم ایمنی بدن، با رعایت نکات بهداشتی، در خانه حرکات ورزشی انجام دهیم.

نکتۀ مهم: استفاده از متن و تصاویر این مطلب تنها با ذکر نام و درج لینک پول‌تیکت مجاز است.